Allt om KIK-grupper – och hur du hittar dem

KIK, som grundades år 2010, är en chatt-applikation som främst är populär bland yngre användare. Appen är väldesignad, har ett snyggt gränssnitt och många uppskattar att samtliga medlemmar får chansen att vara anonyma. Användarna är 300 miljoner till antalet, och nästan all kommunikation sker via grupper.

KIK är dessutom gratis och finns tillgängligt för iOS samt Android. Grupperna, eller chattrummen, kan dock vara något svåra att hitta. Därför har vi som mål att bistå med information som hjälper dig att hitta en passande KIK-grupp, både den enkla samt den lite mer avancerade vägen.

 

Att hitta en grupp på KIK

Grupper på KIK fungerar lite annorlunda i jämförelse med exempelvis Discord-grupper. Den medlem som skapat en specifik KIK-grupp kan när som helst ta bort denna, vilket innebär att samtliga gruppmedlemmar kastas ut per automatik. Du bör därför inte bli överraskad om en chattgrupp som du återfinns i försvinner.

 

Gör så här för att hitta en KIK-grupp:

Steg 1: Ladda ner, installera och öppna KIK-appen. I den första vyn återfinns alla dina kontakter och grupper, men om du är ny på KIK är denna vy tom. Välj ”Explore Public Groups” för att ge dig på jakt efter en ny grupp.

Steg 2: Nu är det dags att söka efter en lämplig grupp. Även om samtliga KIK-grupper föranleds med en tagg (#) behöver du inte ange en sådan vid sökningen.

Ett tiotal populära grupper visas i takt med att du skriver in din sökning. Men om de inte faller dig i smaken kan du exempelvis skriva Cykling, Onlinefilm eller Tennis, för att söka efter ett annat ämne som intresserar dig mer.

Steg 3: När du får syn på en grupp under sökfältet märker du fort att det bara är ett begränsat antal medlemmar får plats i en specifik grupp. När en medlem går ur en grupp öppnar sig en ny plats, och om du skulle äntra en grupp försvinner en plats.

Det är inte säkert att större grupper är mer aktiva i jämförelse med mindre, då inaktiva medlemmar inte kastas ut per automatik.

Om plats finns, tryck på ”Join Public Group” för att gå med i en offentlig grupp.

Steg 4: Du kommer nu att få syn på samtliga medlemmar, inklusive de användare som ansvarar för gruppen. Nu kan du välja att börja chatta – eller att gå tillbaka till huvudmenyn där samtliga av dina grupper listas.

 

Att hitta KIK-grupper på Reddit

Det kan vara svårt att hitta en passande grupp via KIK-gränssnittet, då populära grupper med breda söktermer såsom ”Filmer” eller ”Rick and Morty” oftast blir fullbelagda på bara några timmar.

Reddit-delgruppen r/KikGroups har över 18 000 medlemmar, och väl där kan du hitta passande KIK-grupper med fasta åldersbestämmelser, tex. 30 till 40 år. Detta bör beskrivas som en perfekt funktion, då en 35-åring i regel inte har något större utbyte av att prata med en 15-åring.

Du kan även kunna hitta fler passande samtalsrum på internet, genom att söka efter KIK-grupper på Facebook.