Om Oss

SOI2017.se saknar koppling till Internetstiftelsen och skall inte förväxlas med deras arbete kring ’Svenskar och internet’ och svenskars internetvanor. Domänen har sedan den ägdes av den ISS bytt ägare och även innehåll/inriktning.

Jag, Jacob Johnsson, har haft ett brinnande intresse för internet, prylar samt teknik under hela min barndom samt under hela mitt vuxna liv. Tack vare detta valde jag att utbilda mig till programmerare, vilket jag arbetar som än idag.

Jag vill dela med mig och ge tillbaka

Då jag både behärskar webb- samt applikationsprogrammering på ett mycket bra sätt har mina kunskaper om internet samt appar blivit omfattande. Dessa kunskaper vill jag dela med mig av till dig som läsare, och detta i form av begripliga guider samt tips om vad man kan göra på internet, samt vilka appar som du bör ladda ner.

Vi erbjuder oberoende tips

Många webmasters, det vill säga hemsideägare, får ersättning av företag om de förmedlar kunder åt deras håll. Som jag skriver i bloggen är affiliate marketing en hållbar samt ärlig affärsmodell, men jag ägnar mig inte åt den typen av marknadsföring på denna webbsida.

Tack vare det kan jag garantera att samtliga artiklar är helt fria från externt inflytande. Detta då somliga marknadsförare rangordnar företag som ger dem ersättning högre upp i topplistorna i jämförelse med konkurrenterna. Inte för att det specifika företaget skulle erbjuda en bättre tjänst, men för att en ersättning blir aktuell när besökaren klickar på en affiliatelänk som pekar mot partnerföretaget.

Teknik är intressant och spännande

Somliga laddar ner Netflix, Spotify och en passande webbläsare till sin dator, och nöjer sig med det. Jag har inga invändningar på det förfarandet, men min förhoppning är att teknikanvändare ska gå steget längre och utforska sin enhet på djupet.

En enkel 3 000-kronors-telefon eller en begagnad 2 000-kronors-dator räcker gott för att du ska kunna utforska allt som internet har att erbjuda. Du kan exempelvis lära dig programmera med en enkel surfdator, och dessa kunskaper är mycket behjälpliga i samband med att du söker arbete.

Alla vill inte bli teknikintresserade. Alla vill inte programmera. Alla har inte ett intresse av att välja rätt appar för sin enhet. Men om jag bara inspirerar en enda läsare, och får denna att bli intresserad av något av webbsidans ämnesområden, är webbsidans syfte uppnått.

Mina medförfattare

Mina medskribenter; Lisa Hansson och Erik Stålhammar, korrekturläser samtliga texter innan de publiceras och bistår även med tips gällande passande ämnesområden för framtida artiklar.

Lisa arbetar i en större elektronikbutik. Hon har breda kunskaper gällande datorer samt hårdvara, vilket lämpar sig väl för mig då Lisa vet vad teknikintresserade svenskar vill läsa om. Ett framtidsmål är att Lisa ska skriva egna artiklar på denna webbsida, men i dagsläget nöjer hon sig med att bistå mig med expertkompetens.

Erik är programmerare, precis som jag. Han arbetar i en konkurrerande verksamhet, men då vi umgås frekvent på fritiden faller det sig naturligt att han är en del av denna teknikbloggens verksamhet.

Tillsammans utgör vi ett kompetent, ödmjukt och vänligt team, som kommer att skriva artiklar om teknik under ett flertal år framöver.