Så ansöker man om firmalån på internet

Tillgången till investeringskapital och likvidamedel kan vara helt avgörande för om din firma kommer att bli en succé eller ett fiasko. Firmalån kan behövas i uppstarten av en firma eller när det är dags för den att växa. Ibland kan lån också behövas om något oförutsägbart händer.

Ansök om ditt firmalån på internet

När du ansöker om firmalån, precis som med alla andra lån idag gör du det på internet. Det bästa sättet att få ett så bra lån som möjligt att jämföra olika firmalån, något du kan läsa mer om här. Genom att jämföra olika lån kan du sedan ansöka om firmalån från en långivare som kan ge dig bäst villkor.

Så här ansöker du om firmalån på internet:

  • Fundera på hur mycket du behöver låna
  • Jämför lån via en jämförelsetjänst
  • Läs igenom vad som krävs för firmalån
  • Ansök om lån hos långivaren med bäst villkor

Vad krävs för att få ett firmalån?

För att få ett firmalån, eller företagslån som heter också heter godkänt finns en hel del krav. Kraven kommer att skilja sig mellan olika långivare och en del långivare lånar endast ut till vissa bolagsformer.

Några av grundkraven för att få ett firmalån godkänt är att ditt företag är registrerat i Sverige, att du kan lämna något som säkerhet eller gå i personlig borgen och att det finns en representant från firman som kan signera ett låneavtal med sin personliga BankID.

Förutom dessa grundkrav ställs det ofta krav på exempelvis likviditet och att företaget har varit verksamt under en viss tid. Du kan ansöka om firmalån hos banken du har som företagsbank eller hos vilken bank du vill, men storbankerna har ofta mycket höga krav.

Är din firma relativt nystartad kommer du med största sannolikhet inte få ett firmalån godkänt av en traditionell bank, utan du kommer att behöva vända dig till en alternativ lånförmedlare.

När är det bra att ansöka om firmalån på internet?

Exakt när du bör ansöks om firmalån till ditt företag kan endast du själv avgöra, men det finns såklart en del saker som du bör tänka på innan du lånar.

Den viktigaste frågan du bör ställa dig är om firmalånet är nödvändigt för företagets fortsatta utveckling. Om svaret är nej, bör du troligtvis inte låna pengar.

Ett lån kan behövas när det är dags för din firma att växa. Det kan handla om att du behöver köpa en ny maskin eller annat redskap eller om du kanske behöver uppgradera dig till en större lokal.

En grundregel är att du bör endast låna pengar när ditt företag går bra. En firma som går dåligt bör aldrig låna pengar, eftersom det ofta leder till ännu större ekonomiska problem. Ett firmalån bör ses som en möjlighet att få företaget att växa och inte räddas från konkurs.