Svenska företagslån på internet

Idag ansöker många om företagslån på internet. Idag behöver man inte enbart vända sig till storbankerna om lån utan möjligheterna är många fler. Jämförelseverktyg på internet kan hjälpa dig att hitta bästa företagslånet.

Ansök om företagslån online

Anledningarna till att du är ute efter ett företagslån kan vara många. Det kan handla om att du ska expandera och behöver köpa in exempelvis nya maskiner eller om du vill satsa lite extra på marknadsföringen och behöver ett extra kapital för det.

Idag har du stora möjligheter att ansöka om svenska företagslån på internet, och ofta är det en den bästa metoden för att hitta lånen med bäst villkor. På jämförelsesajter kan du fylla i en ansökan och sedan få erbjudanden från flera olika långivare på en och samma gång, samtidigt som endast en kreditupplysning görs.

Krav för att ansöka om svenska företagslån

För att kunna ansöka om ett svenskt företagslån finns det en del krav. Först och främst finns det några grundkrav som gäller alla lån, men sedan kan olika långivare ställa olika krav samt att ju högre belopp du vill låna desto högre krav kan komma att gälla.

Grundkrav för att ansöka om svenska företagslån:

 • Du har ett registrerat företag i Sverige
 • Du kan lämna någon slags säkerhet, antingen personlig borgen eller exempelvis maskiner
 • Någon måste representera företaget och kunna signera låneavtalet med BankID.

Andra krav som kan komma att ställas:

 • En viss likviditet
 • Att företaget har funnits under en viss tidsperiod
 • En viss omsättning

Alla dessa krav kan du läsa om i villkoren för de enskilda långivarna.

Så ansöker du om ett svenskt företagslån på internet

Oavsett om du vill söka lån hos någon av storbankerna eller hos andra kreditgivare kan du vanligtvis göra det på egen hand online.

Det enklaste sättet är att använda sig av en jämförelsesajt där du fyller i önskat lånebelopp och ditt företags förutsättningar. På bara några minuter brukar du sedan få erbjudande från flera olika långivare. Fördelen med att ansöka om företagslån på det här sättet är att det blir enkelt att jämföra de olika lånen. Det är alltid viktigt att jämföra olika lån och jämföra saker som ränta och återbetalningstid.

En låneansökan är aldrig bindande oavsett om du ansöker via en jämförelsesajt eller direkt hos olika långivare. Därför kan och bör du absolut ansöka hos flera olika långivare innan du bestämmer dig.

Det måste alltid finnas någon som representerar bolaget som ansöker om lånet, och den personen måste också vara villig att signera ett avtal med BankID om ni kommer överens om en offert.

Fördelar med att ansöka om företagslån på internet

Idag sker de flesta låneansökningarna via internet, även om du skulle kontakta din bank via telefon kommer själva ansökan att ske online. Men det kan vara en god idé att ansöka om lån på egen hand och inte enbart gå till den bank du har ditt företagskonto hos.

Dels är storbankerna mycket hårda med hur de lånar ut pengar och det finns en risk att du blir nekad där, men beviljad hos andra långivare. Det är inte heller säkert att storbankerna kan erbjuda dig de bästa villkoren, och därför bör du alltid själv jämföra olika lån.

Långivare för svenska företagslån på internet:

 • Svea
 • Krea Företagslån
 • Mynt
 • Ponture
 • Qred